K'Willeminhuis

Filter

1 2

K'Willeminhuis -

K'Willeminhuis

K'Willeminhuis is ontstaan door een ijzeren duo Willem & Esther ( vader en dochter ). Willem is 77 jaar maar een echte doener, ook na zijn beroerte kon hij maar moeilijk stil zitten. En ondanks zijn lichamelijke beperking die hij aan zijn beroerte overhield, waardoor de rechterkant van zijn lichaam schade opliep wilde hij lekker bezig zijn en begon hij met het maken van vuurkorven voor familie en vrienden in zijn schuur. Het plezier groeide en groeide en Willem begon ook andere dingen te maken, vooral de combinatie van staaldraad, ijzer en hout werd hij blij van.

 

Esther zag haar vader bezig en werd ook enthousiast en begon ontwerpen te maken. Niet geheel vreemd dat Esther hierdoor gegrepen werd, want Esther bedacht als kind al van alles en haar tienerkamer hing vol met knipsels uit interieur en mode bladen. Het liefst veranderde ze haar kamer wekelijks en tot op de dag van vandaag is deze passie gebleven.

 

Door een flinke verbouwing ontstond het idee om van restmateriaal van hoofdzakelijk restanten ijzer een mooi ambachtelijk product te maken. Unieke producten waar er geen tweede van is, accessoires voor in huis die niet hetzelfde zijn. Verfijnde ambachtelijke producten die niet helemaal perfect zijn maar juist een beetje scheef, wiebelig of zelfs een beetje krom zijn. De modellen die bedacht zijn, zijn voornamelijk accessoires voor in huis, dat de woonaccessoires " imperfect " zijn geeft juist het product zijn bijzondere charmes.

 

Zo ontstond er een gouden duo, samen hebben Willem & Esther het grootste plezier. Er wordt gewerkt, gezongen en gelachen en pakt het een keer niet goed uit dan beginnen ze gewoon opnieuw. Een bijzonder verhaal voor bijzondere met de hand gemaakte industriële accessoires.